Knedlíky z polenty plněné sýrem

Knedlíky z polenty plněné sýrem

Vyzkoušejte vynikající jihotyrolský recept.

Co budete potřebovat na 4 porce:

na knedlíky
• 250 ml smetany
• 250 ml mléka
• 150 g kukuřice na polentu
• 150 g bílého pečiva na kostičky
• 1 vejce
• 4 žloutky
• 2 lžíce olivového oleje
• 30 g másla
• sůl
• 100 g sýru Stelvio CHOP na kostičky

na směs s houbami a špekem
• 200 g hub
• 100 g Jihotyrolského špeku CHZO na kostičky
• 50 g másla
• sůl, cibule, česnek
• 1 sklenice bílého vína
• trochu nasekaného tymiánu a petrželky

Postup:

Ve velkém hrnci uveďte do varu mléko a smetanu. Přidejte mouku na polentu a za stálého míchání vařte, dokud polenta nebude hustá a vláčná. Nechte vychladnout.

Mezitím na oleji a másle orestujte kostičky pečiva. Do polenty přidejte žloutky, vejce, kostičky pečiva a špetku soli. Nechejte vychladnout. Z této směsi rukama vytvarujte malé knedlíky, do jejichž středu vždy vložíte kousek sýru Stelvio CHOP. Knedlíky vařte přibližně 10 minut v osolené vodě.

Houby a Jihotyrolský špek CHZO nakrájejte na kostičky, krátce je orestujte na másle, podlijte vínem a nakonec přidejte tymián a petrželku. Podávejte s knedlíky z polenty.

Tip Kondcie: Místo hub můžete použít i kapustu nakrájenou spolu se špekem na tenké proužky.

Kondice

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.