Domácí ostružinová marmeláda

Domácí ostružinová marmeláda

Marmeláda ze zralých černých ostružin patří mezi největší delikatesy mezi zavařeninami. Je výborná jen tak na chlebu s máslem, ale také do koláčů, na palačinky, do omáček… Má sladkokyselou chuť a spoustu šťávy.

Ingredience:

  • 1 kg ostružin
  • 1 kg cukru (nejlépe želírovacího, který koupíte v každém supermarketu)
  • šťáva z 2 citrónů

Postup:

Všechny ostružiny nasypejte do většího hrnce a lehce je rozmačkejte vidličkou. Nakapejte na ně veškerou šťávu z citrónů a vše důkladně promíchejte. Pomalu začněte postupně přimíchávat i cukr. Zapněte plotnu a ovocnou směs začněte zahřívat k varu a nechte vařit do té doby, než se vytvoří na vrchu pěna. Tu ihned seberte a dejte pryč.

Je to signál, že je hotovo. Připravte si důkladně očištěné skleničky a horkou ostružinovou marmeládu do nich začněte postupně nalévat. Následně je zavíčkujte a otočte dnem vzhůru, dokud dokonale nevychladnou. Sklenice pak skladujte na temném a chladném místě, nejlépe ve sklepě.

Adéla Vedralová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.