Tento úplněk je plný emocí, intenzivního prožívání, které se dotýká nejhlubších hlubin naší psychiky. Tyto hluboké nezvědomělé emoce o sobě dávají vědět živými sny, které nám mohou odhalit naše potlačené strachy. Je potřeba překročit svá omezení, limitující emoce, obavy a strachy. Neboť my nejsme našimi emocemi. Když se dokážeme na naše prožitky – pocity a emoce (na jemněhmotné rovině jde vlastně o energii v pohybu) ve fyzickém těle – podívat z pohledu pozorovatele, zmenší se. Už nás více neohrožují. Pomoci nám může vědomý dech, každodenní praxe jógy a meditace.

Právě teď je ideální chvíle na to udělat si pořádek doma. Pomůžeme tím uspořádat si věci sami v sobě. Vezměte si tužku a papír a odpovězte si na následující otázky: Bez čeho se již obejdu – co mě už jen zatěžuje? Co potřebuji pro to, abych vytvořil/a krásný, útulný prostor kolem sebe? Co je pro mě nutné mít a vlastnit, abych byl/a spokojený/á? Co má pro mě opravdovou hodnotu? Je moje sebehodnota spojena s vlastnictvím – čeho? Jaké stále se opakující myšlenky a emoce mě zatěžují? Co už mi neslouží? Co mohu odložit – na hmotné i mentální úrovni?

Postavme se do své síly. Buďme odolní a pevní. Nechme v sobě zemřít to, co omezuje naši vnitřní svobodu a individualitu. Nahlédněme, co nás ještě zahání do úzkých, a pokusme se to přijmout. Řekněme tomu ANO. Přijetí je cesta k léčení bolavých a strastiplných zákoutí naší pošramocené duše. Naopak popírání, rezistence a malování si reality narůžovo nás vede na scestí.

Orgány související se znamením Luny:

Štír – pohlavní orgány, konečník, anus, močová trubice, pohlavní žlázy, vaječníky, prostata, stydká kost, geny

Co cvičit?

V den úplňku si určitě najděte chvilku na ztišení – v podobě meditace, relaxačního dechového cvičení, klidné lekce jógy nebo jen procházky o samotě v lese (máte-li tu možnost). Vypněte mobil. Nenechte se nikým a ničím rušit.

Uvolněte celé tělo podle audio nahrávky jóga nidry – jógového spánku. Dosáhnete hluboké relaxace svalů i mysli.

Zacvičte si lekci na uvolnění emocí, které se v nás štosují jako pára v papiňáku. Protáhnete tělo a dostanete se ke svému pravému já.

Uvolněte třísla a kyčelní klouby – právě zde se ukládají nezpracované emoce.

Podpořte přirozenou očistu jater – orgánu, který má zásadní význam při vyjadřování a zpracovávání všech našich emocí. Zacvičte si lekci jógy zaměřenou na játra a pomozte tak jejich přirozené jarní očistě.

Se znamením Luny – Štírem – souvisí naše sexualita. Naše schopnost otevřít se intimitě, vnímavosti, citlivosti a jemnosti. Zacvičte si lekci jógy na lepší sex se Zuzkou Klingrovou a energetizujte pánevní dno.

Meditujte

Stačí 10 minut. Opravdu, pro blahodárné účinky meditace na naše tělo i mysl je 10 minut dostačujících, je však třeba si najít čas každý den.

Začněte třeba meditací s mantrou só ham – v překladu: To jsem já, Já jsem To – pod vedením Zuzky Klingrové.

Vyzkoušejte světelnou meditaci pro klid duše a zdraví těla s Lucií Vybíral Pastrňákovou.

Horoskop jsme pro vás připravili ve spolupráci s astroložkou Hankou Lapáčkovou. Její astrologické náhledy můžete sledovat na Facebooku.