Opět se bude jednat o zdravé recepty. Každý z receptů je založen na kvalitních potravinách, výsledné pokrmy obsahují dostatek bílkovin, ale také komplexních sacharidů a zdravých tuků.

Sladké brambory

Sladké brambory u nás nejsou tak oblíbené jako brambory běžné, jsou však zdravou formou sacharidů a můžete s nimi nahradit běžné brambory nebo si připravit pečenou sladkou bramboru s arašídovým máslem.

Co budete potřebovat?

Stačí si připravit a očistit sladké brambory, které rozdělte na dvě poloviny a propíchejte vidličkou. Vložte do předehřáté trouby a nechte změknout. Jakmile budou brambory hotové, polijte lžičkou arašídového másla.

Můžete si tak vyrobit jednoduchý a zdravý pokrm, který si lze dát jako odpolední svačinu.

Pokud nejste na sladké, zkuste sladké brambory připravit jako brambory tradiční.

Pečený tuřín s parmezánem

Opět se jedná jednoduché jídlo, kterým můžete zdravě pohostit návštěvu nebo si dopřát pečený tuřín s parmezánem u filmu.

Připravte si:

  • Oloupaný a nakrájený tuřín do tvaru hranolek
  • Sůl a pepř
  • Olivový olej
  • Parmezán

Postup:

Nejprve si předehřejte troubu. Na pečící papír si poskládejte nakrájený tuřín, který zakápněte olejem a osolte a opepřete. Vložte do trouby a nechte tuřín změknout a upéci. Po upečení přisypte nastrouhaný parmezán a nechte pár minut parmezán rozehřát s tuřínem.