Stačí pouze recept pozměnit. Jak si připravit zdravé bramboráky, které se hodí také do diety a spadají do zdravého stravování?

Ingredience:

  • 3 střední brambory
  • špaldová nebo celozrnná mouka
  • rostlinné mléko
  • sůl, pepř, majoránka
  • vejce
  • olivový olej

Postup:

Nejprve si nastrouhejte brambory a vymačkejte z nich přebytečnou vodu. Vložte do misky a smíchejte společně se solí, pepřem, majoránkou a vajíčkem. Přidejte také dvě tři lžíce rostlinného mléka a zasypejte pár lžícemi mouky. Těsto na bramboráky by mělo být tekuté, ale ne vodové.

Poté si rozpalte pánev a vytřete ji olivovým olejem (stačí pouze jedna čajová lžička) a bramboráky začněte opékat. Můžete také využít horkovzdušnou fritézu nebo troubu, kde není třeba využívat žádný olej.

Bramboráky můžete podávat samotné ke svačině nebo k filmu. Pokud však chcete přidat bílkoviny a vlákninu, připravte si kuřecí směs se zeleninou. Díky tomu se budete cítit sytější, doplníte více vlákniny, vitaminů a minerálů ze zeleniny a bílkoviny z kuřecího masa.