Premium obsah

Jídlem proti rakovině

Jídlem proti rakovině
Rakovina patří mezi velké strašáky dneška. Uvádí se, že toto onemocnění u nás v průběhu života postihne téměř každého čtvrtého člověka. Přestože vznik nádorového onemocnění ovlivňuje mnoho faktorů, výživa hraje v příčinách vzniku rakoviny mimořádný význam. Co jíst, abychom riziko jejího rozvoje snížili?

Podle výsledků studie britských lékařů Richarda Dolla a Richarda Peta můžeme až z téměř 85 procent ovlivnit, zda nás v průběhu našeho života nádorové onemocnění postihne či nikoli. Odhaduje se, že správnou výživou lze zabránit vzniku až 35 procent všech nádorů. Druhý největší vliv na rozvoj této nemoci (až 30 procent) má kouření. Za 10 procenty stojí infekce, 7 procent ovlivňuje sexuální chování a 3 procenta to, zda holdujeme alkoholu. Zbylých 15 procent zahrnují další faktory, mezi něž patří například naše povolání nebo třeba znečištěné životní prostředí.

Loading
Ikona
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.