Jak zvýšit pitný režim

Nejprve se podíváme, jak zvýšit pitný režim a udělat si z pravidelného pití rutinu. Doporučené množství vody za den se pohybuje mezi 1,5 až 4 litry. Množství vody, které by měl každý vypít během dne, se liší podle váhy, pohlaví, ale také podle režimu během dne (jiný pitný režim vyžaduje člověk, který sedí celý den v kanceláři, a jiný jedinec, který má fyzicky náročnou práci) a ročního období. V létě vypijeme přirozeně více vody než v zimě.

Mějte vodu neustále na očích

Prvním tipem, jak zvýšit příjem tekutin, je mít vodu neustále na očích. K tomu skvěle poslouží různé barely a lahve, které si můžete jednoduše postavit před sebe při práci za počítačem nebo je nosit všude s sebou. Tím, že neustále vidíte vodu, zvýšíte také její spotřebu. Nebudete muset myslet na to, že se musíte jít do kuchyně napít, ale přirozeně se napijete vždy, když uvidíte lahev s vodou.

Dejte si za cíl vypít určité množství lahví během dne a nádobu mějte neustále při sobě.

Vylepšete si vodu citrusovými plody

Pokud vám nechutná čistá voda, můžete si ji ochutit. Přidejte si do čisté vody citrusové plody, mátu nebo třeba maliny. Uvidíte, že vám voda ihned lépe zachutná.

Nastavte si upozornění

Pokud vám ani výše zmíněné tipy nepomáhají, nastavte si na každou hodinu upozornění na svém mobilním telefonu, které vám připomene, že se máte napít. Dokonce už existuje několik aplikací, které mají stejnou funkci.

Co počítáme do pitného režimu?

Kromě čisté vody můžete do svého pitného režimu počítat také bylinkové čaje. Pozor na černý a zelený čaj, které obsahují také kofein, a proto by neměly ve vašem pitném režimu převažovat.