Ingredience:

500g mletého krůtího nebo 100% hovězího masa
1 mrkev, nastrouhaná
1 cibule, nasekaná najemno
3 stroužky česneku, utřené
1 vejce
2 lžičky sušené majoránky
1 lžíce hrubozrnné hořčice
2 vrchovaté lžíce strouhanky z celozrnného pečiva
sůl a pepř dle chuti
4-5 vajec vařených natvrdo (podle velikosti zapékací formy), oloupaných

Postup:

Do mísy si dáme maso, zeleninu a vejce, pořádně promícháme. Pak přidáme majoránku, hořčici, strouhanku, osolíme a opepříme a (ideálně rukama) vypracujeme v masovou směs. Pokud by byla hodně lepivá, klidně přidáme trochu strouhanky. Formu na biskupský chlebíček si vymažeme jemně máslem, dáme do ní polovinu masové směsi, poté naskládáme vařená vejce jedno vedle druhého a opět přikryjeme syrovou sekanou.

Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů zhruba 50-55 minut, kontrolujeme. Hotovou sekanou servírujeme s vařeným nebo šťouchaným bramborem a rajčatovým salátkem.