Velikonoční “okatá” sekaná

Připravte si na velikonoce výtečnou sekanou s vejcem.
Zdroj: nelea33 / Shutterstock
Když dáte do trouby zapéct sekanou pečeni, během chvíle se nejen kuchyní, ale celým obydlím bude linout úžasná vůně. A protože máme Velikonoce, je fajn notoricky známou “sekačku” zpestřit ještě o vařené vejce. Na talíři vypadá úžasně. O tom jak chutná okatá sekaná, se budete muset přesvědčit na vlastní chutě!

Ingredience:

500g mletého krůtího nebo 100% hovězího masa
1 mrkev, nastrouhaná
1 cibule, nasekaná najemno
3 stroužky česneku, utřené
1 vejce
2 lžičky sušené majoránky
1 lžíce hrubozrnné hořčice
2 vrchovaté lžíce strouhanky z celozrnného pečiva
sůl a pepř dle chuti
4-5 vajec vařených natvrdo (podle velikosti zapékací formy), oloupaných 

Postup:

Do mísy si dáme maso, zeleninu a vejce, pořádně promícháme. Pak přidáme majoránku, hořčici, strouhanku, osolíme a opepříme a (ideálně rukama) vypracujeme v masovou směs. Pokud by byla hodně lepivá, klidně přidáme trochu strouhanky. Formu na biskupský chlebíček si vymažeme jemně máslem, dáme do ní polovinu masové směsi, poté naskládáme vařená vejce jedno vedle druhého a opět přikryjeme syrovou sekanou.

Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů zhruba 50-55 minut, kontrolujeme. Hotovou sekanou servírujeme s vařeným nebo šťouchaným bramborem a rajčatovým salátkem.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.