Veganská velikonoční hlavička

Připravte si na velikonoce veganskou hlavičku se seitanem.
Zdroj: Brent Hofacker / Shutterstock
Hlavička neboli nádivka patří k Velikonocům stejně jako beránek, barevná kraslice nebo mazanec. Tento recept je vhodný pro vegany, vegetariány, ale určitě si pochutnají i všichni ostatní. Úžasná vůně uzeného tofu totiž naláká každého jedlíka.

Pro 6 - 8 osob:

400g uzeného tofu
120g seitanu
250ml rostlinného mléka
1 větší červená cibule
1 pórek
3 celozrnné bagety
1 řapíkatý celer
1 velká lžíce sušených rajčat v oleji
1 polévková lžíce olivového oleje
2 lžíce kukuřičné mouky
300ml vody
hrst kopřiv
pažitka
sůl, pepř podle chuti

Postup:

Bagety nahrubo nalámejte a zalijte mlékem. Cibuli, řapíkatý celer a pórek nakrájejte na menší kousky. V hlubší pánvi rozpalte lžíci oleje a zeleninu orestujte, dokud nebude na skus měkká. Přihoďte najemno nakrájená sušená rajčata. Do misky nalijte vodu a metličkou pečlivě rozmíchejte kukuřičnou mouku tak, aby ve směsi nebyly žádné hrudky. Poté nalijte na zeleninu, nechte projít varem a z plotny směs odstavte. Bylinky nasekejte a přidejte k namočeným bagetám spolu s pokrájeným tofu. Následně promíchejte všechny ingredience ve velké míse a vyložte si zapékací misku pečícím papírem. Směs přemístěte do nádoby a pečte na 190 stupňů asi 40 minut.

 

 

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.