Pro 6 - 8 osob:

400g uzeného tofu
120g seitanu
250ml rostlinného mléka
1 větší červená cibule
1 pórek
3 celozrnné bagety
1 řapíkatý celer
1 velká lžíce sušených rajčat v oleji
1 polévková lžíce olivového oleje
2 lžíce kukuřičné mouky
300ml vody
hrst kopřiv
pažitka
sůl, pepř podle chuti

Postup:

Bagety nahrubo nalámejte a zalijte mlékem. Cibuli, řapíkatý celer a pórek nakrájejte na menší kousky. V hlubší pánvi rozpalte lžíci oleje a zeleninu orestujte, dokud nebude na skus měkká. Přihoďte najemno nakrájená sušená rajčata. Do misky nalijte vodu a metličkou pečlivě rozmíchejte kukuřičnou mouku tak, aby ve směsi nebyly žádné hrudky. Poté nalijte na zeleninu, nechte projít varem a z plotny směs odstavte. Bylinky nasekejte a přidejte k namočeným bagetám spolu s pokrájeným tofu. Následně promíchejte všechny ingredience ve velké míse a vyložte si zapékací misku pečícím papírem. Směs přemístěte do nádoby a pečte na 190 stupňů asi 40 minut.