21denní jarní detox: Co jíst? Jaro na talíři

21denní jarní detox: Co jíst? Jaro na talíři
V období před Velikonocemi naši předci odlehčovali jídelníček půstem. Tato tradice má své opodstatnění. Játra, náš důležitý orgán detoxikace, a jejich „parťák“ žlučník právě nyní mají co dělat, aby se postaraly o přirozenou očistu našeho těla. Pomoci jim můžeme do velké míry tím, co si dáme na talíř.

Jste-li už trochu pročištění a pozorní k sobě, s příchodem jara zjistíte, že chutě se vám přirozeně mění. Ztrácí se chuť na těžší sladké pokrmy. Tělo si přirozeně říká o lehčí stravu a tím se připravuje na jarní očistu. V tomto období je ještě vhodné teplé lehké jídlo, které je dobře stravitelné a nezatíží vás. Vařte kratší dobu, ideální úpravou zeleniny je blanšírování nebo vaření v páře. Omezte solení a místo toho použijte koření, které zlepšuje zažívání (pepř, kmín, kurkumu, tymián, koriandr).

Loading
ZAVŘÍT REKLAMU
Ikona
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.