Rovnováha (nejen) na talíři

Rovnováha (nejen) na talíři
Podle ájurvédy (a nakonec i podle západní vědy) má strava zásadní vliv na naše fyzické i psychické zdraví. Pomáhá nám dostat se do rovnováhy, která je klíčem k tomu, aby nám bylo dobře po všech stránkách. Co a jak jíst, aby vám jídlo bylo lékem?

Ájurvédské učení říká, že bychom měli jíst tak, abychom se cítili uspokojeni, pokrm nám dodal sílu, energii, pomohl udržet správné tělesné funkce, posílil naši vitalitu a obranyschopnost. Velmi důležité je také množství. Z poloviny bychom měli žaludek zaplnit jídlem, ze čtvrtiny tekutinou a poslední čtvrtina by měla zůstat prázdná. Ájurvéda nabízí člověku návod, jak se nejen skvěle najíst, ale i naladit. Obojí spolu totiž velmi úzce souvisí.

Láska prochází žaludkem

Loading
ZAVŘÍT REKLAMU
Ikona
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.