Proč jíst hořkou čokoládu?

Kvalitní hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa je bohatá na antioxidanty.
Hořká kvalitní čokoláda s vysokým obsahem kakaa je velice příznivá pro lidský organismus. Kakao je totiž bohaté na antioxidanty, které pomáhají tělu odbourávat volné radikály, a tím ho chrání před vznikem různých onemocnění. 

Pokud budeme konzumovat čokoládu, která má více jak 85 % kakaa dostaneme do těla i spoustu minerálů. Kakao totiž obsahuje mangan, železo, hořčík, fosfor, zinek a draslík. Díky vysoké energetické hodnotě dokáže čokoláda nabudit organismus, takže ne nadarmo se říká, že si máte vzít čokoládu s sebou, pokud vás čeká náročný trek nebo sportovní výkon. Čokoláda navozuje pocit štěstí, takže se po její konzumaci cítíme uvolněnější, šťastnější a zkrátka plní endorfínů. Obsahuje totiž látku phenylethylamin, která do těla vysílá signály blaha, uspokojení a štěstí.

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.