Ochutnejte rostlinná mléka

Rostlinné mléko je stravitelnější, než živočišné mléko. Obsahuje ale méně vápníku, bílkovin a může vyvolat i alergie.
Dokonale nahradí malou svačinu, zpestří jídelníček a přidají na chuti starým osvědčeným receptům. Rostlinná mléka zkrátka stojí za zkoušku. Taky jsme zjistili, že se na nich dobře hubne.

Čím se rostlinná mléka liší od živočišných?

Rostlinné mléko není mléko v pravém slova smyslu. Tohle označení totiž správně patří jenom tomu živočišnému. Úplně přesně jde tedy o rostlinný nápoj. Na rozdíl od mléka, které se po nadojení jen různě upravuje, se rostlinné nápoje vyrábí lisováním a fermentací ovsa, rýže, sóji, mandlí nebo různých ořechů. Neobsahují tedy laktózu ani cholesterol a mají jen malé množství tuku. Samozřejmě se liší i chutí.

Může rostlinné mléko plnohodnotně nahradit to živočišné? 

Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.