Ve středu 20. 4. bude Slunce vytvářet harmonický aspekt s Černou Lunou v Raku, kdy se budeme spojovat s pocity a emocemi, které nemáme v rovnováze a které nám říkají, co potřebujeme, abychom se dostali do harmonie a cítili se ve svém těle útulně. Naše tělo je úžasný nástroj, který nám v každém okamžiku naznačuje, co se v nás odehrává, jak život vnímáme, co prožíváme a co potřebujeme. Pokud jeho projevy neposloucháme, zviditelňují se nám bolesti v těle a ve vnějším světě se ukazují jako utrpení a boj. Svět je odrazem našich duší, který si na nevědomé úrovni vytváříme. Nevědomí reprezentované Lunou, která je v Býku v povýšení, je počátkem a koncem všeho, alfou a omegou. Rozumíme-li svým pocitům a emocím a dokážeme-li je využít ve svůj prospěch bez ubližování druhým, posouváme se z nevědomí do vědomí a žijeme tvůrčím způsobem.

Ve čtvrtek 21. 4. bude Saturn tvořit neharmonické aspekty na karmické Lunární uzly, které se nachází na ose Štír–Býk od ledna 2022 do července 2023 a ukazují na cestu naší evoluce. Vedou nás k poznání, že změna reality ve hmotném světě je možná, pokud provedeme změny uvnitř sebe. Když změníme sebe, následně se to projeví ve vnějším světě. Zůstáváme-li poslušnými dětmi, bojíme se odmítnutí a vykázání ze zdánlivě bezpečného prostoru a posloucháme své rodiče a jiné autority, kteří si myslí, že vědí lépe než my, co je pro nás dobré, tvoříme realitu podle jejich představ, jejich vnitřního nastavení a to, co si oni vysnili. Věřme sobě, postavme se za sebe, osamostatněme se, ať můžeme tvořit to, o čem sami sníme. Postavíme se tak na vlastní nohy a poznáme, jak mocná síla se v nás skrývá.

V pátek 29. 4. se Pluto v Kozorohu otočí do zpětného chodu a začne nás vracet k tomu, abychom nalezli, odkud pramení moc a bezmoc, co je příčinou potěšení a utrpení a kde je zdroj bohatství a chudoby. Bohatství země je ukryté uvnitř. Chceme-li najít skrytý kámen, zdroj bohatství, musíme prozkoumat vnitřní oblasti. Hledání a kopání je náročný proces, při kterém se vynořuje vše skryté a narážíme na nepředvídatelné věci, se kterými se musíme poprat a vyrovnat. Ponoříme-li se do svého vnitřního světa, narazíme na omezení, která jsou jako skála, a emoce, které jsou jako spodní voda deroucí se na povrch. Přestože se bojíme nepříjemných pocitů, nezpracovaných emocí, našich stínů, strachů a bolestí, které se vynořují, před kterými se schováváme a jimž se bráníme, pronikněme dovnitř. Proces hloubání, při kterém nalezneme skrytý kámen, je k nezaplacení a stojí za námahu a odvahu. Dostaneme se tak ke své opravdové síle.

V pátek 13. 5. se Slunce spojí se Severním Lunárním uzlem v Býku a téma bohatství, zdrojů a hodnot zesílí. V čem spočívá hodnota člověka a co je opravdovým bohatstvím? Lunární uzly nám ukazují, že vynesení skrytého kamene, našich vnitřních zdrojů, talentů a nadání obohatí vnější svět, ukáže na naši vlastní hodnotu a přinese nám hojnost. Kdo je vytrvalý, odkrývá svůj zdroj a poznává svoje vnitřní bohatství. Uvědomujeme-li si svůj poklad, známe svoji hodnotu, vážíme si sami sebe a umíme se ocenit.

Vládkyně znamení Býka, krásná Venuše, se 27. 4. spojí s božským Neptunem, kdy si zažije bezpodmínečné přijetí a bude hýčkána v náručí boží lásky. V sobotu 30. 4. se spojí s laskavým učitelem Jupiterem v Rybách, který otvírá obzory a ukazuje, že cesta lásky a pravdy srdce je pravou cestou, pro kterou byla Venuše stvořena a svojí tvořivostí předurčena. Všichni toužíme po lásce a každý z nás má dar milovat. Nehledejme lásku venku, ale otevřeme své srdce a projevujme jeho krásu. Láska vychází z nás a díky ní tvoříme krásu kolem sebe. Uvolněme se a nechme se prostoupit božskou láskou Neptuna a požehnat dobrosrdečností a laskavostí Jupitera. Cítíme-li Boha uvnitř sebe, poznáváme svoji božskou jiskru a víme, že všichni jsme stejní, nikdo není míň ani víc. Jsme-li spojení s Bohem, nikdy nejsme sami a naše srdce je naplněné. Důvěřujme, že skrze nás je tvořeno a je o nás postaráno.

V pondělí 2. 5. vejde Venuše do znamení Berana a otevře naši touhu zažívat dobrodružství a jít statečně za tím, kam nás srdce táhne. Srdce je jako magnet a samo si přitáhne to, co s námi rezonuje. Nechme projevit jeho pravdu. Dělejme to, co nás baví, a vše, co konáme, dělejme s láskou. Srdce se začne radovat a do našich životů přijde hojnost. Mějme ochotu, vůli a trpělivost tvořit laskavý svět.

Ve čtvrtek 5. 5. se Slunce spojí s Uranem v Býku a prověří, zda chápeme, proč Uran otřásá hmotou od roku 2018, kdy vešel do Býka. Upozorňuje nás na změny, které je potřeba provést, a dá nám nahlédnout, jak jsme pokročili v hodnotovém systému a jaké kvality oceňujeme. Vytvořili jsme konzumní společnost, ve které každý hromadí majetek a hmotné statky, aby ukázal, jak je bohatý, protože kvalitu člověka hodnotíme podle viditelných měřítek, jež jsme si jako společnost nastavili. Vnější bohatství však nedokáže vykompenzovat naši vnitřní chudobu. Nepoznáme-li svoje vnitřní bohatství, stále budeme chudí. Když si nevážíme sami sebe, jsme závislí na hodnocení a ocenění zvenku a snadno se necháme zneužívat.

V pátém měsíci roku Jupitera tento duchovní učitel změní znamení a 11. 5. si z Ryb na pět měsíců odskočí do znamení Berana. Jupiter, který nám otevírá obzory a pozvedá naše zraky k lepším zítřkům, otevře novou kapitolu, nový dvanáctiletý cyklus. Jupiter nám ukazuje, že cesta spirituality je cestou růstu, při které opouštíme temnotu, nevědomí a utrpení a míříme ke světlu, k uvědomění. Jsme-li ve svém srdci, jsme pravdiví a otvírají se nám brány do vyšších dimenzí. Statečné srdce se nebojí projevit pravdu, jde odvážně a s důvěrou za světlem a do jeho života vstupuje radost a láska. Sledujme znamení a slaďme svůj krok s Vesmírem, který nám ve správný čas otvírá dveře.

Ve středu 18. 5. se aktivní Mars spojí s Neptunem v Rybách. Neptun nás spojuje do jednoty, protože všichni jsme jednou kapkou v oceánu a každý jsme dítětem božím. Vše je láska, ale ten, kdo má srdce zavřené, ji necítí a ničí boží dílo. Lásku si nemůžeme vymoci, ale musíme se jí otevřít, aby nás mohla naplnit. Uvolněme své stažení a přestaňme egoisticky bojovat. Mějme pokoru a důvěru, že vše je právě teď tak, jak má být, a je součástí naší cesty. Vesmír je spravedlivý a vždy najde způsob, jak všechno vyvážit, odebrat a nastolit rovnováhu. Pád i vzestup jsou jako dvě strany jedné mince. Naslouchejme vesmírnému vedení a svoji energii využijme na ukončování, rozpouštění a odpouštění. Buďme v lehkosti plynutí, důvěřujme a konejme ve jménu lásky, ať pravá, opravdová a správná láska sílí a vzkvétá.

A na závěr si zazpívejme s Tomášem Klusem písničku Láska a pravda: „Lásku a pravdu v úctě měj, i když na světě je jí málo. Lásku a pravdu lidem přej, jen se nevzdávej, jen se nevzdávej. Jenom ten, kdo má rád, každému stejně měří. Nesmíš se lidí bát, ať v našem království je život krásnější.“