Ingredience:
- 2 vejce
- sůl, pepř
- avokádo
- žitný chléb (nebo jiné kvalitní celozrnné pečivo)
Postup:
Nejprve si připravte vejce, která by měla mít pokojovou teplotu. Vejce dejte vařit pouze na 4 minuty, poté je vyndejte, zchlaďte studenou vodou a nakřápněte tak, aby šlo vejce vyndat lžící.
Pro lepší oloupání můžete k vajíčkům přihodit kousek citronu během vaření, který usnadní oloupání vajec.
Vejce vyndejte do sklenice, osolte a opepřete. Díky tomu, že jsou vejce napůl syrová, skvěle se hodí na kvalitní chléb.
Pro lepší chuť pečivo nejdříve obohaťte avokádem, které rozmačkejte, osolte, opepřete a namažte na krajíc chleba. Následně přidejte vejce ze skla. Můžete je také jíst lžičkou a chléb s avokádem přikusovat.