Ingredience:

2 lžíce olivového oleje
1 střední cibule, nakrájená nadrobno
2 stroužky česneku, utřené
1 bobkový list
500g konzervovaných rajčat, loupaných, pokrájených
1 lžička sušeného tymiánu
1 větvička tymiánu čerstvého
1 lžíce kvalitní sójové omáčky
2 lžíce šťávy z biocitronu
4 filety z tresky
1 lžíce másla
hrst černých oliv
sůl a pepř
plátky citronu na servírování

Postup:

V hlubší pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli dohněda. Poté přidejte česnek a bobkový list, zalijte rajčaty, přidejte tymián, sójovou omáčku a citronovou šťávu. Osolte, opepřete a nechte asi 15 minut provařit.

Ihned poté si v jiné čisté pánvi rozehřejte olej, přidejte plátek másla, osolte tresku z obou stran a opékejte ji nejprve kůží dolů (cca 4-5 minut), poté jí obraťte a o polovinu kratší dobu opékejte z druhé strany.

Do rajčatové omáčky přidejte olivy a přendejte rybu. Společně prohřejte a poté podávejte. Pokud nemáte přílohu, zvolte čerstvé pečivo.