Ingredience:
- 1 lžička másla
- 2 lžíce třtinového cukru
- 50 g lískových jader loupaných
- 2 čekankové puky
- 80 g polníčku
- 100 g hroznů
- 1 lžíce balzamikového octa
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- sůl a čerstvě drcený pepř
- 100 g čerstvého kozího sýra
Postup:
Rozehřejte máslo a cukr v malé pánvi. Vysypte ořechy a zahřívejte na mírnějším ohni asi 5 minut, dokud cukr nezkaramelizuje. Obalte v něm ořechy a vyklopte je na plech potřený olejem. Pak je nahrubo nasekejte.
Čekanku rozeberte na listy. Omyjte listy čekanky i polníček a dejte do mísy. Kuličky vína rozpulte a dejte do salátu.
V misce prošlehejte ocet, olej a špetku soli na zálivku. Část zálivky nalijte na salát v misce a lehce promíchejte.
Salát s hrozny rozdělte na talíř a posypte rozdrobeným kozím sýrem, pepřem, karamelizovanými ořechy, zakápněte zbylou zálivkou a podávejte.