Recept: Salát z hroznů, čekanky a polníčku s kozím sýrem

Recept: Salát z hroznů, čekanky a polníčku s kozím sýrem
Hrozny urychlují zpracovávání metabolického odpadu z ledvin a trávicího traktu. Čistí střeva a omezují v nich případné hnilobné procesy z přemíry živočišných proteinů.

Ingredience:

  • 1 lžička másla
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 50 g lískových jader loupaných
  • 2 čekankové puky
  • 80 g polníčku
  • 100 g hroznů
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • sůl a čerstvě drcený pepř
  • 100 g čerstvého kozího sýra

 

Postup:

Rozehřejte máslo a cukr v malé pánvi. Vysypte ořechy a zahřívejte na mírnějším ohni asi 5 minut, dokud cukr nezkaramelizuje. Obalte v něm ořechy a vyklopte je na plech potřený olejem. Pak je nahrubo nasekejte.

Čekanku rozeberte na listy. Omyjte listy čekanky i polníček a dejte do mísy. Kuličky vína rozpulte a dejte do salátu.

V misce prošlehejte ocet, olej a špetku soli na zálivku. Část zálivky nalijte na salát v misce a lehce promíchejte.

Salát s hrozny rozdělte na talíř a posypte rozdrobeným kozím sýrem, pepřem, karamelizovanými ořechy, zakápněte zbylou zálivkou a podávejte.

ZAVŘÍT REKLAMU
Ikona
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.