Ingredience:

  • 1 velký batát
  • 100 g kuřecích prsou
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 kousek chilli papričky
  • ½ cibule
  • 1 lžička medu
  • zelené fazole celé
  • 50 g červených fazolí v přírodním nálevu

Postup:

Nejprve si na olivovém oleji osmažte kuřecí maso nakrájené na malé kousky. Po usmažení maso sundejte z pánve, přidejte najemno nakrájenou cibulku společně s nakrájenou chilli papričkou. Následně na pánev vylijte lžičku medu, směs osolte, podlijte a slijte do menší misky k masu.

Předehřejte si troubu na 200 stupňů, rozkrojte a dejte na 20–25 minut péct. Jakmile batát změkne, naplňte ho směsí a vraťte do trouby. Do směsi přidejte také 50 gramů červených fazolí. Pečte tak dlouho, dokud nebude batát měkký. Mezitím si na páře připravte zelené fazolky nebo jakoukoli jinou zeleninu.