Ingredience:

  • 300 g hladké mouky
  • 80 g parmazánu
  • ½ lžičky soli
  • 150 g másla
  • 1 vejce
  • 1 lžíce vody
  • 1 velké rajče (býčí srdce)
  • 5 žlutých rajčat
  • 2 zelená rajčata
  • 5 cherry rajčat
  • 500 g krémového kozího sýra
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • hrst mátových lístků
  • sůl a pepř

Postup:

Do prosáté mouky přidejte nastrouhaný parmazán a sůl a promíchejte. Přimíchejte nakrájené studené máslo. Ze směsi vytvořte drobenku. Přidejte vejce a vodu a zpracujte do hladkého těsta. Rozválejte přes kuchyňskou fólii na kruh podobný pizze a na plechu dejte na 20 minut odležet do chladu.

Zahřejte troubu na 180 °C. Těsto propíchejte vidličkou a pečte 15–20 minut. Mezitím omyjte rajčata a nakrájejte je na plátky.

Na ještě teplé těsto nakrájejte kozí sýr. Koláč obložte plátky rajčat. Pokapejte vinným octem a olejem. Osolte, opepřete a posypejte mátovými lístky.