Ingredience:
- 300 g hladké mouky
- 80 g parmazánu
- ½ lžičky soli
- 150 g másla
- 1 vejce
- 1 lžíce vody
- 1 velké rajče (býčí srdce)
- 5 žlutých rajčat
- 2 zelená rajčata
- 5 cherry rajčat
- 500 g krémového kozího sýra
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 2 lžíce olivového oleje
- hrst mátových lístků
- sůl a pepř
Postup:
Do prosáté mouky přidejte nastrouhaný parmazán a sůl a promíchejte. Přimíchejte nakrájené studené máslo. Ze směsi vytvořte drobenku. Přidejte vejce a vodu a zpracujte do hladkého těsta. Rozválejte přes kuchyňskou fólii na kruh podobný pizze a na plechu dejte na 20 minut odležet do chladu.
Zahřejte troubu na 180 °C. Těsto propíchejte vidličkou a pečte 15–20 minut. Mezitím omyjte rajčata a nakrájejte je na plátky.
Na ještě teplé těsto nakrájejte kozí sýr. Koláč obložte plátky rajčat. Pokapejte vinným octem a olejem. Osolte, opepřete a posypejte mátovými lístky.