Ingredience:
- ovesné vločky
- protein
- vejce
- jogurt (odtučněný, Skyr)
- tvaroh
- jahody
- želatina
Postup:
Nejprve si rozmixujte ovesné vločky na mouku, přidejte vejce, odměrku proteinu a jogurt a vše společně promíchejte a vytvořte těsto. Pokud bude těsto příliš tekuté, přisypte vločky, v opačném případě přidejte více jogurtu.
Hotové těsto vložte na 10–20 minut do horkovzdušné fritézy nebo trouby na 180 stupňů. Než se vám těsto upeče, připravte si želatinu dle návodu, smíchejte s rozmačkanými jahodami a tuto směs vmíchejte do tvarohu.
Po upečení vyndejte těsto z trouby, nechte vychladnout a přidejte na korpus připravený tvaroh s jahodami a želatinou. Dejte na pár hodin vychladnout do lednice a můžete podávat.
Doporučujeme péct těsto v menší formě, aby dezert měl hezký tvar.