Ovocný jáhelník s mandlemi

Premium
Zdroj: Vladan Krumpl
Patříte-li k lidem, kteří mají rádi sladké, ale zakládáte si na zdravém stravování, můžete vyzkoušet ovocný jáhelník s mandlemi. Jáhelník můžete podávat jako teplou sladkou večeři. Chutnat vám ale bude i studený v podobě živinami nabitého dezertu.
PRO 2-3 OSOBY:
200 g jáhel
700 ml rýžového mléka (nebo moštu)
7 lžic javorového sirupu
½ lžičky mleté vanilky
špetka mořské soli
2 lžíce ghí (nebo másla)
citronová kůra z bio citronu
ghí nebo máslo na vymazání plechu
kokos na vysypání plechu
1 vanilkový bezlepkový pudink
300 g bobulového ovoce (borůvky, maliny, trešně, rybíz...)
50 g mandlových plátků (nebo jiných ořechů)
POSTUP:
