Suroviny:

1 salátová okurka
1 svazek ředkviček
1 kelímek bílého jogurtu
200ml polotučného mléka
3 stroužky česneku
sůl, pepř
1 polévková lžíce olivového oleje
kopr dle chuti
jarní cibulka na dozdobení

Postup:

Okurku si oloupejte a nastrouhejte ji na struhadle nahrubo. Ředkvičky omyjte a pokrájejte na tenké plátky. Ve větší míse smíchejte okurky s 3/4 na kolečka nakrájených ředkviček, přidejte jogurt, mléko, protlačte česnek a opět zamíchejte. Do směsi můžete přidat nakrájený kopr, ale ne všichni jej mají rádi, proto to necháme na vašem zvážení.

Osolte, opepřete a přidejte ještě lžíci kvalitního olivového oleje. Zamíchejte a podávejte v miskách, přičemž navrch polévku zdobte zbylými kolečky ředkviček a nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.