INGREDIENCE:

  • 200 g hladké špaldové mouky
  • 200 g celozrnné hladké špaldové mouky
  • 130 g třtinového cukru
  • 40 g strouhaného kokosu
  • 13 g prášku do pečiva
  • 50 g raw kakaového prášku
  • špetka soli
  • 100 g kokosového oleje
  • 3 polévkové lžíce jablečného octa
  • 450 ml rostlinného mléka

na „tvaroh“:

  • 1 ks tofu natural (210 g)
  • 15 g vanilkového pudinku (kukuřičný škrob)
  • 50 g javorového sirupu
  • 30 ml citronové šťávy
  • 60–70 ml rostlinného mléka
  • špetka soli

navrch:

  • 370 g třešní (nebo jiného ovoce)
  • kakaové boby

POSTUP:

Všechny ingredience na tvaroh společně rozmixujte do hladkého krému.

V míse smíchejte mouky, cukr, kokos, kakao, prášek do pečiva a špetku soli. Poté do sypkých ingrediencí vmíchejte olej, jablečný ocet a mléko. Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem nebo vymazané kokosovým olejem a vysypané kokosem.

Na kakaové těsto rozprostřete tofu tvaroh, na který vyskládejte vypeckované třešně, a nakonec buchtu posypejte kakaovými boby.

Buchtu pečte na 180 °C na 45–50 minut. Po upečení ji nechte vychladnout a poté ji rozkrájejte na libovolné kousky.

Dobrou chuť!