KAKAOVÁ BUCHTA S „TVAROHEM“ A TŘEŠNĚMI

Zdroj: Eliška Lossmanová
Vegetariánská verze oblíbené kakaové bábovky s "tvarohem" je tady! Pokud patříte mezi milovníky čokoládových dobrůtek, tato buchta by vás rozhodně neměla mitnout.
INGREDIENCE:
- 200 g hladké špaldové mouky
- 200 g celozrnné hladké špaldové mouky
- 130 g třtinového cukru
- 40 g strouhaného kokosu
- 13 g prášku do pečiva
- 50 g raw kakaového prášku
- špetka soli
- 100 g kokosového oleje
- 3 polévkové lžíce jablečného octa
- 450 ml rostlinného mléka
na „tvaroh“:
- 1 ks tofu natural (210 g)
- 15 g vanilkového pudinku (kukuřičný škrob)
- 50 g javorového sirupu
- 30 ml citronové šťávy
- 60–70 ml rostlinného mléka
- špetka soli
navrch:
- 370 g třešní (nebo jiného ovoce)
- kakaové boby
POSTUP:
Všechny ingredience na tvaroh společně rozmixujte do hladkého krému.
V míse smíchejte mouky, cukr, kokos, kakao, prášek do pečiva a špetku soli. Poté do sypkých ingrediencí vmíchejte olej, jablečný ocet a mléko. Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem nebo vymazané kokosovým olejem a vysypané kokosem.
Na kakaové těsto rozprostřete tofu tvaroh, na který vyskládejte vypeckované třešně, a nakonec buchtu posypejte kakaovými boby.
Buchtu pečte na 180 °C na 45–50 minut. Po upečení ji nechte vychladnout a poté ji rozkrájejte na libovolné kousky.
Dobrou chuť!