A jak si sport zpříjemnit?

1. Vyrazte do přírody

Vyjděte si na procházku a objevujte krásy svého okolí. Dejte si do pořádku kolo a vyjeďte si na výlet. Vydejte se s kamarádkou na brusle nebo na výšlap do kopců. Načerpáte ještě vitamín D, který nám s přicházejícím obdobím bude chybět stále více. Příroda uklidňuje a zároveň nabíjí, vnímejte ji.

2. Sportujte tak, aby vás to bavilo

Najděte si sport, který vás bude bavit, a hlavně u něj vydržíte. Sport vám musí dělat radost a musíte se na něj těšit. Pokud cítíte, že se nutíte do něčeho přes míru – za chvíli to vzdáte.

3. Najděte si parťáka

Kamarád, přítel, rodič, dítě, pes… ti všichni mohou být vašimi sportovními parťáky, pokud jste týmoví hráči a sami se k ničemu neodhodláte. Domluvte si s kamarádkou pravidelné procházky, s přítelem si zacvičte nebo vyjeďte na kole, se psem si běžte zaběhat, vyrazte s maminkou na nordic walking. Utužte společnou aktivitou vaše vztahy.

4. Nepodceňujte správné vybavení

Pěkné funkční oblečení, ze kterého máte radost, jakmile je vidíte, a navíc se v něm báječně cvičí. Úžasné kolo, na němž se vám tak skvěle jede. Perfektní boty „sedmimílovky“, které jsou pohodlnější než bačkůrky. Zkrátka – správné vybavení pro daný sport je základ. Raději si připlaťte za kvalitu, než mít doma další krám, který nevyužijete.

Dávají vám smysl naše tipy, jak se jednoduše dostat zpět do režimu? Chcete změnu? Tak si plánujte své dny, zařaďte do nich cílenou aktivitu dvakrát týdně. Vyrazte na nákup zdravých potravin, ze kterých připravíte kvalitní obědy do krabičky. Čas s přáteli začněte trávit výlety a procházkami, vyzkoušejte nové sporty. Odměňujte se za splněné cíle a nehledejte vědu ve všech zdravých potravinách a radách. Není na tom nic složitého. Všichni víme, co našemu tělu prospívá a v čem se cítíme dobře. Nezapomeňte se obklopovat lidmi, kteří vás inspirují a nevysávají, a berte vše s pozitivním nadhledem. Září nemusí být začátek tragikomedie, ale může se stát skvělým startovacím bodem.