Zásady pilates

Správně dýcháme

Stejně jako každé jiné cvičení, i pilates má své zásady. Kromě toho, že cviky musíme vykonávat plynule, nesmíme zapomínat ani na správné dýchání. Zatímco nádechy by měly být hluboké, aby došlo k dobrému okysličení krve, výdech by měl být stejně důkladný - ten pomáhá aktivovat hluboké svalstvo. Pokud budete dýchat takzvaně vědomě, získáte ten správný rytmus při cvičení.

Kontrolujeme své pohyby

Jak již bylo zmíněno, pilates je cvičení, při kterém je zapotřebí kontrolovat si jednotlivé pohyby. Cviky se provádí vědomě, přesto intenzivně. Tím, že na jejich správné provádění upneme svou pozornost, se ochráníme před zraněním.

Hlavně se koncentrujme

A samozřejmě bychom neměli zapomenout na koncentraci, která je klíčem k úspěchu. Ideálně se nenechte rušit venkovními vlivy, vypněte svou televizi nebo přehrávající se podcast a buďte chvilku sami se sebou, respektive s pilates.

Benefity cvičení pilates

Zvýšení flexibility, rozvoj základní síly, zpevnění středu těla - to je jen hrstka benefitů, které cvičení pilates přináší. Kromě toho také zlepšuje držení těla a zvyšuje energii.

Za zmínku stojí i fakt, že pilates a hubnutí jdou ruku v ruce. Pilates podporuje ztrátu hmotnosti a napomáhá k udržení dlouhodobého štíhlého vzhledu. Je však třeba provádět pilates cviky pravidelně.

Zdroj:

Kondice.cz