Sešněrovanost jistě nemá s hygge stylem co dělat. Pánové by tedy měli sáhnout po tričku nebo svetru se sakem – nejlépe tom se záplatami na loktech. Ležérnější už to prostě být nemůže!

Jednu věc by ale měli mít muži i ženy společné – a to šály! Bez nich byste neměli dát ani ránu. A čím větší, tím lepší. V Dánsku můžete běžně potkat jedince, kteří nosí velké teplé šály i v létě. Omotejte si huňatou šálu kolem krku a můžete vyrazit.

Dalším poznávacím znamením hygge stylu jsou huňaté svetry. Oversized pletené svetry, s copánkovým vzorem, žebrované pulovry, teplé vesty i svetříky – to vše do hygge prostě patří. A nejlépe ještě několik vrstev najednou – nemůžete přece prožívat hygge, když je vám zima. Dánové v lásce ke svetrům došli tak daleko, že mají dokonce svůj ikonický svetr Sáry Lundové – oblíbený kousek ze šatníku hlavní hrdinky známého dánského seriálu. Mohlo by se zdát, že se jedná o staromódní vzorovaný kousek, ale věřte mi, že jakmile ho uvidíte, zatoužíte ho mít ve svém vlastním šatníku. Pozor, svetr by ale neměl být omšelý – zkuste ho tedy co nejméně dávat do pračky. Místo praní ho prostě jen vyvětrejte.

A jaké barvy by měly převládat ve vašem šatníku? Nebude těžké si to zapamatovat – černá, černá a zase černá. V letním období můžete ale sáhnout dokonce po něčem tak bláznivém, jako je šedá nebo nude barva.

K dokonalému hygge outfitu určitě neodmyslitelně patří skvělý účes – jak jinak než ležérní, nedbalý, možná by se dalo říct až rozcuchaný. Vlastně po ránu ani nepotřebujete hřeben – vlasy můžete zamotat do naprosto nedbalého „kotrče“ a vyrazit.

Hygge se v oblékání projevuje také minimalismem. Jak jste jistě pochopili, impulzivní nákupy nejnovějších trendů jsou naprostým opakem hygge. Zkuste tedy nákup vysněného kousku spíše oddálit, promyslet a nejlépe spojit s nějakou příjemnou událostí – uvidíte, že se vám bude ten drahý svetřík mnohem lépe nosit, když si ho koupíte za odměnu, a jakmile si ho oblečete, znovu ucítíte ten pocit štěstí.

Pokud tedy sami sebe vidíte v černých legínách, huňatém šedém svetru, šále a s kotrčem na hlavě, hygge je přesně pro vás. Nechte se jím prostě unést…