Bez koupání v bazénu nebo v moři si léto sotva umíme představit. Co tedy udělat pro to, aby se prázdninové koupačky na vašich vlasech příliš nepodepsaly? „Svým klientkám vždy radím, aby si před vstupem do moře nebo bazénu vlasy namočily ve sprše nebo pitnou vodou z lahve. Vlasy, které jsou již namočené, nenasáknou tolik slané nebo chlorované vody, která je může vysušovat a namáhat. Já si také vlasy vždycky stahuju do vysokého drdolu, abych si je co nejméně namáčela,“ prozrazuje své oblíbené triky, jak se vypořádat se slanou vodou a chlorem, kadeřnice Tereza Vlasáková, majitelka vyhledávaného pražského vlasového studia tenpocit.

Vlasy také doporučuje pravidelně, nebo alespoň po dovolené či létě, hloubkově čistit. „V salonu na tohle používáme velmi populární proceduru čištění vlasů od minerálů a chloru,“ upřesňuje odbornice. (V domácích podmínkách si můžete pomoci i speciálním čisticím šamponem.) Po koupání si vlasy opět propláchněte vodou. Myslete na to, že čím déle na nich sůl nebo chlor zůstanou, tím větší škody mohou napáchat. Vyžíváte-li se v návštěvách bazénů, je nejlepší sáhnout po koupací čepici.

V létě také dbejte na dostatečnou ochranu vlasů před sluncem. Slunce, respektive UV záření, totiž narušuje vlasovou kutikulu, což se projevuje suchostí a křehkostí loken a často i roztřepenými konečky. Hříva navíc ztrácí přirozený lesk. Používejte ochranný vlasový sprej s UV filtry a noste pořád něco na hlavě. Vyplatí se také vsadit na hydratační vlasové produkty, ideálně na ty ze „slunečních řad“, které vlasům pobyt u vody dokážou účinně kompenzovat.

Zdroj: www.tenpocit.cz