Nejčastější chyby v péči o pleť

1. Nehydratujete pokožku okamžitě po umytí

Séra a hydratační krémy byste měli aplikovat ihned po vyčištění a tonizaci pleti. Tonika pomáhají obnovit rovnováhu pleti, zatímco séra a hydratační krémy pomáhají obnovit potřebnou vlhkost. Krémy aplikujte, dokud je vaše pleť ještě vlhká. Čekáte-li příliš dlouho, kůže vyschne a hydratační produkty se hůře vstřebávají.

Zdroj: Youtube

2. Saháte po špatných produktech

Pro obličej je důležité najít produkt, který je speciálně určen pro váš typ pleti - suchá, mastná, smíšená a normální. Dále je pak třeba určit, zda je vaše pleť citlivá na vyrážky, nebo jestli netrpíte alergií. ,,Správný čisticí prostředek na obličej pomůže odstranit mastnotu, make-up a nečistoty, aniž by narušil přirozenou kožní bariéru. Po čištění tak zůstane zdravý olej a vaše pleť bude hladká a hydratovaná," říká Laura Chacon-Garbato, ředitelka globálního vzdělávání a školení v oblasti výživy.

3. Používáte dráždivé čistící prostředky

Při nákupu čistícých prostředků prostudujte etiketu a zjistěte, co obsahuje. Vyhněte se výrobkům se známými dráždivými látkami, včetně parabenů a sulfátů. Sulfáty mohou způsobit vysušení, zarudnutí a podráždění pokožky. Ve skutečnosti je mnoho lidí na sulfáty alergických a ani si to neuvědomují. Hledejte výrobky, které obsahují zklidňující a hydratační složky, jako je aloe vera nebo vitamínové antioxidanty.

4. Čistíte pokožku příliš horkou vodou

Nejvhodnější teplota vody pro vaši pokožku je vlažná. Čištění pleti příliš horkou vodou může mít na pleť nepříznivé účinky, včetně poškození cév. Horká voda může také narušit hydratační bariéru pokožky tím, že z ní odstraní ochranný olej. To může vést k velmi suché pokožce nebo může mít opačný účinek - zvýšit produkci kožního mazu a zanechat vám mastnou pokožku.

5. Nesprávně oplachujete pokožku

Pokud čisticí prostředek neopláchnete správně, může se na povrchu pokožky hromadit. Toto nahromadění vede k ucpávání pórů a tvorbě prasklin a vaše pleť může být suchá, podrážděná nebo napjatá. Věnujte proto dostatek času důkladnému opláchnutí čisticího prostředku z pokožky.

6. Příliš mnoho peelingu

Exfoliace je skvělý způsob, jak odstranit odumřelé kožní buňky a vyhladit pokožku, aby lépe přijímala správné složky péče o pleť. Pokud se však neprovádí správně, může také způsobit mnoho škody. Pokud peeling provádíte příliš často nebo přiliš silně, může způsobit podráždění, zarudnutí nebo dokonce pálení. Peeling pak způsobuje drobné trhlinky v pokožce a poškozuje kožní bariéru.

Užitečné tipy pro péči o pleť

Čistící produkty vždy nanášejte krouživými pohyby. Pomůže vám to odstranit nečistoty z povrchu pleti a zároveň stimulovat krevní oběh.

Vždy používejte čistý ručník. Nikdy si neotírejte pleť ručníkem, který používá celá domácnost na sušení rukou.

Obličej sušte přikládáním ručníku, nikoliv třením - nechcete pleť podráždit a způsobit zarudnutí.

Při sprchování nechce čištění až na závěr - odstraníte tak zbytky šamponu a jiných produktů, které mohly na vaši pokožce zůstat.

Zdroje:

https://www.zdravie.sk/

https://iamherbalifenutrition.com/contributors/laura-chacon-garbato/

https://www.gq.com/story/avoid-these-7-common-skin-care-mistakes