Co je Low Carb stravování a pro koho je vhodné?

Co je Low Carb stravování a pro koho je vhodné?
Pod názvem Low Carb se ukrývá nízkosacharidové stravování, kdy z jídelníčku ubývají sacharidy a naopak v něm přibývají tuky. Může jít o vhodné řešení pro redukci, ale i nastavení normálního zdravého jídelníčku. Jaké má Low Carb pravidla a hodí se právě pro vás?

Hlavní pravidla Low Carb

  • snížený příjem sacharidů
  • zvýšený příjem zdravých tuků
  • přednost mají kvalitní a co nejméně zpracované potraviny
  • díky delší době nasycení se doporučují dvě až tři porce jídla denně

Za Low Carb stravování se považuje i situace, kdy se denně přijímá zhruba 100 až 150 gramů sacharidů z kvalitních komplexních zdrojů. To už je dostatečná porce pro zahrnutí zeleniny i menší porce příloh. Cílem totiž není sacharidy úplně vynechat, ale pouze omezit. Bílkoviny mají i nadále zůstat v hodnotách kolem jednoho až dvou gramů na tělesný kilogram. Energii, kterou nebudete dále získávat z většího množství sacharidů, naopak nahradíte "zdravými tuky".

Princip hubnutí je vždy stejný

Loading
ZAVŘÍT REKLAMU
Ikona
Ale ne! Používáte zastaralou verzi prohlížeče, kterou náš videoportál Kondice nepodporuje!
Pro sledování cvičebních videí, poslouchání meditací a čtení nejnovějších článků, receptů i speciálů Kondice si prosím aktualizujte svůj prohlížeč.