Teplé obklady

Použití teplého obkladu na dolní část břicha může pomoci uvolnit svaly a zmírnit křeče. Teplý obklad zvyšuje průtok krve v oblasti a uvolňuje napětí. Můžete použít horkou láhev, teplou lázeň nebo speciální teplý obklad.

Masáž

Jemná masáž dolní části břicha může pomoci uvolnit napětí a zmírnit bolest. Použijte krouživé pohyby nebo lehké tlaky na bolestivé oblasti. Můžete také vyzkoušet akupresuru, při které se tlak vyvíjí na specifické body na těle, které jsou spojené s úlevou od bolesti.

Relaxace

Relaxační techniky, jako je hluboké dýchání, meditace nebo jóga, mohou pomoci snížit napětí a bolest. Soustřeďte se na svůj dech a snažte se uvolnit svaly. Pravidelná praxe relaxace může snížit intenzitu a četnost menstruační bolesti.

Teplá koupel

Teplá koupel nebo sprcha může pomoci uvolnit svaly a zmírnit bolest. Teplá voda zlepšuje prokrvení a uvolňuje napětí. Přidejte do vody také bylinné čaje nebo éterické oleje, jako je levandule nebo heřmánek, které mají uklidňující účinky.

Odpočinek a pohyb

Pokud je bolest silná, důležité je si dopřát odpočinek a vyhnout se nadměrné fyzické aktivitě. Nicméně, mírný pohyb, jako je procházka nebo jemné cvičení, může pomoci uvolnit svaly a zvýšit průtok krve, což může zmírnit bolest.

OTC léky

Volně prodejné léky proti bolesti, jako je ibuprofen nebo paracetamol, mohou být účinné při zmírňování menstruační bolesti. Je však důležité dodržovat doporučené dávkování a konzultovat s lékařem, pokud máte nějaké zdravotní problémy nebo užíváte jiné léky.