Poklep funguje jako bioenergetická rázová vlna. Dotekem a úderem do tkáně totiž vzniká vlna, která jemně aktivuje, uvolňuje tkáně a velice pozitivně ovlivňuje i kosti. Poklep sleduje tok energetických drah těla podle meridiánového systému čínské medicíny, takže harmonizuje a aktivuje všechny orgány těla a podporuje jejich lepší funkci a synergii.


Napojte se na své fyzické tělo


Spojte se se svým tělem a jemným poklepáváním si zvědomte jeho jednotlivé části od hlavy až k patě. Prostřednictvím poklepové masáže získáte více energie, budete se lépe soustředit a vrátí se vám chuť do života. V daný okamžik se oprostíte od všech myšlenek, uvolníte stres a získáte zpět sílu a energii na celý den. Navíc poklepová masáž může zlepšit stav vašich orgánů.


Toto krátké cvičení můžete zařadit ráno hned po probuzení, na benzínce během dlouhé cesty autem nebo kdykoli, kdy vám začne docházet elán. Při cvičení projdeme s fyzioterapeutem Davidem Henebergem jednotlivé části těla a poklepem, pohlazením, masírováním nebo třením pomocí rukou aktivujeme danou oblast a při tom se snažíme volně a přirozeně dýchat. Dozvíme se, že uši jsou mikrosystém těla, který nám zrcadlí naši páteř a pohybový systém. Pokud tedy ušní boltce intenzivně zaktivujeme a promasírujeme, dochází k rozproudění a aktivaci energie našeho těla. Zjistíme také, že hrudník je spojený s emocemi. Jemný poklep v této oblasti uvolňuje napětí, které se zde může hromadit. Na závěr sestavy se zaměříme na břicho, což je náš energetický střed. Uvědomíme si svou stabilitu, rovnováhu a procítíme, jak celým naším tělem proudí energie.

Zdroj: Dayal