Známý běžecký pár Soňa a Michal se do běhu společně zamilovali a to doslova! Píšou úspěšný blog Running2.cz, vydali letos dokonce knihu a odběhli už nespočet marathónů. Láska k tomuto sportu je sblížila. Proč je právě běh ideální na udržení vztahu? A proč je právě model New Balance Super Comp EliteV3 teniskou, kterou toto jaro potřebuje každý běžec? Společný běh je fantastický způsob, jak vás oba sblížit. Připojte se k párům, které běhají společně, řeknou vám totéž!

1. Budete mít skvělou motivaci

Občas se každému z nás stane, že se nám prostě z nějakého důvodu nechce a na to má Soňa jednoduchý recept: „Jsme zvyklí běhat dohromady a tak, když jeden nejde, tomu druhému by to jen zkazil. Proto pak vyběhneme a za chvíli zjistíme, že se z nechtěného tréninku stal opravdu hezký. Nebo když vám to nejde a nemáte svůj den, ten druhý vás povzbudí, znáte přesně svoji kondici a limity, proto si můžete dovolit toho druhého popohnat – víte, že sílu určitě ještě má. Musí se na to ovšem citlivě!“

2. Máte parťáka na závody

„Musíte buď mít běžeckou partičku a kamaráda, který ne vždy může. Když ale máte běžeckého partnera doma, vždy se domluvíte na společných závodech, které vás baví oba. A ten pocit, kdy vás ten druhý čeká v cíli, ten se prostě nedá ničím popsat!“ Prozradí nám Michal upřímně.

3. Běžecký partner nežárlí na běh

Situace tak jednoduchá, snadná a nevinná, jako je běhání, může ve dvojici vyvolat konflikt… „Pokud z páru běhá jen jeden, muže se stát, že dříve nebo později, začne ten druhý s nepříjemnými dotazy a poznámkami typu: „Už zase pádíš někam ven?“ „Zase jsi tam potkal/a nějakého/kou ženskou/chlapa?“ A podobně,“ vysvětluje Soňa, proč běžecký partner nežárlí.

4. Budete dostávat běžecké dárky

A nejenom to. Mnohé usnadní i tomu, kdo obdarovává. Zde si pochvaluje zejména Michal: „Než jsme poznal Soňu, bylo pro mne období Vánoc a narozenin utrpením. Co koupit? Jak zvolit to nejlepší? Teď to mám snadné. Vždy vím, co zrovna Soňa potřebuje, co by se jí hodilo nebo jaká nová vychytávka se objevila. Dříve neoblíbené období je teď vhodnou příležitostí podívat se, co je v běhu nového a třeba si pořídit i něco hezkého pro sebe.“

5. Budete spolu rádi trávit volný čas

Když máte spoustu koníčků, je někdy těžké najít čas na to, být se svým partnerem. Pokud ale máte jako společné hobby běh, trávíte společně spoustu času. I když mají, podle Soni, oba z běžeckého páru hodně svých vlastních koníčků, tak běh je omezil na minimum. Téměř každý víkend spolu vyráží na závody nebo běžecké výlety.

Společně se Soňou a Michalem jsme otestovali naprosto nové New Balance FuellCell Supercomp Elite v3.

Michal: Závodní boty FuellCell Supercomp Elite v3 překvapí ne na první pohled, ale na první dotek. Jakmile je vezmete do ruky, zjistíte, jak lehoučké jsou. Na noze pak sedí jako druhá kůže. Když se na ně ale postavíte, cítíte se, jako byste stáli na tartanu i když jste na nejtvrdším betonu. Podobný pocit jsem měl i při běhu. Miluji běh na oválu v tretrách a přesně stejně se cítím v Supercomp Elite, zkrátka minimální ztráta energie a dokonalý odraz. Už se těším na první závod, kde se do nich opřu.

Soňa: Naprosto dokonalý design dává vycítit, že tady držíte opravdovou běžeckou pecku. Není to ovšem bota pro každého a na každodenní tréninky. Je to extrémně rychlá závodní bota, která podpoří kondici, když soutěžíte. Vymáčkne z vás v závodě maximum. Když jsem je měla poprvé na nohách, měla jsem pocit, jako bych chodila po nafouknutých balóncích – krok byl pružný a lehký. Trochu jsem se bála, co to udělá při běhu – ale držely perfektně a měla jsem pocit, jako bych letěla. Boty beru na Bratislava marathon, jehož jsme ambasadory, to v nich bude na půlmaratonu opravdu pořádná jízda!

Sumper Comp Elite V3: newbalance.cz/boty

Cena: 5999 CZK