Kávový desert plněný čokoládovým krémem

Kávový desert plněný čokoládovým krémem

Kávové deserty jsou vděčné a chutnají snad všem, dokonce i zarytým "nekafařům"! Vyzkoušejte náš dortík, je vynikající!

Ingredience:

Těsto:

  • 150 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 250 g cukru krystal
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 150 g másla
  • 3 vejce
  • 1 dl teplé kávy
  • 2 lžíce mouky na vysypání dortové formy

Náplň:

  • 400 g nutelly či jiného čokoládového krému
  • 200 ml smetany ke šlehání

Postup:

Do větší mísy nasypejte mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a kakao a pořádně směs promíchejte. Mezitím si předehřejte troubu asi na 180 °C a vymažte dortovou formu máslem a vysypejte moukou.

Do připravené sypké směsi zapracujte postupně také vejce, změklé máslo a nakonec přidejte teplou černou kávu. Vše zamíchejte. Vznikne řidší těsto, které nalijete do vymazané formy a dáte péct na 25 minut.

Krém je velmi jednoduchý. Nutellu si nechte povolit ve vodní lázni a pak ji všechnu nalijte do misky. K ní přidejte tekutou šlehačku. Pomocí ručního šlehače pak vyšlehejte pevný krém.

Když je korpus dortu upečený, nechte jej zcela vychladnout a pak ho podélně rozřízněte na dvou místech. Promažte jej krémem, kterým nakonec ozdobte i vrch dortu. Skvělou dekorací je také čerstvá ovoce.

Kondice

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.