Pastasotto s hříbky a bílým vínem

*MNOŽSTVÍ NA 4 PORCE* ČAS PŘÍPRAVY: 30 MINUT*

Ingredience:

  • 400 g hříbků
  • 100 g cibule (1 malá)
  • 4 stroužky česneku
  • 800 ml vývaru
  • 6 lžic olivového oleje
  • 200 g risone (těstoviny ve tvaru rýže)
  • 100 ml sladšího bílého vína (muškát)
  • sůl, pepř, 4 stonky tymiánu
  • 40 g másla
  • 45 g sýra comté

Polovinu očistěných hub nakrájejte na plátky. Menší hříbky jen rozkrájejte na půl. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Vývar ohřejte.

Následně zahřejte v hrnci čtyři lžíce oleje, vsypte cibuli, česnek, plátky hub a restujte, až se tekutina z hub vydusí. Pak zalijte vínem a nechte jej odpařit. Vsypte těstoviny, zalijte horkým vývarem a na mírném ohni vařte 12 – 15 minut.

Poté v pánvi zahřejte zbylý olej a orestujte na něm druhou polovinu hříbků. Zasypte lístky tymiánu, osolte, opepřete, hříbky sundejte a vmíchejte do nich máslo. Vařené těstoviny smíchejte s orestovanými hříbky a posypte sýrem.

Zdena Fryčová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.