Třešňová bublanina: Letní klasika, která nikdy neomrzí

Třešňová bublanina: Letní klasika, která nikdy neomrzí

Jaké by to byly prázdniny na chatě bez pořádné bublaniny ze sezónního ovoce! Třešní je všude spousta, tak proč je nezpracovat do tohoto velmi jednoduchého a lahodného koláče? Vyzkoušejte recept s celozrnnou moukou, která je zdraví prospěšnější než bílá.

Ingredience:

  • 200 g cukru krystal
  • 250 ml smetany
  • 200 g celozrnné mouky
  • 200 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 400 g třešní

Postup:

Zapněte troubu na 180 °C a před samotným pečením ji nechte asi 20 min předehřát.

Ve větší míse smíchejte cukr, smetanu, mouku, vejce a prášek do pečiva a vše zpracujte pomocí šlehací metly tak, aby vzniklo nadýchané řídké těsto. Když je těsto pěkně hladké, uložte jej na cca 15 min do lednice odpočinout.

Mezitím si omyjte třešně, a pokud chcete, můžete je vypeckovat. Poté vyložte plech pečicím papírem, na něj nalijte vychlazené těsto a na jeho povrch vyrovnejte vedle sebe třešně.Následně plech vložte do trouby a koláč pečte asi 40 min. Ještě teplý jej můžete poprášit moučkovým cukrem.

Adéla Vedralová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.