Recept na pravé špagety carbonara

Recept na pravé špagety carbonara

Italská specialita má sice bohužel v českých restauracích nekonečně mnoho podob, ale originální recept je jen jeden. A kupodivu v něm nefiguruje ani niva, ani smetana. A chuť je naprosto bezkonkurenční!

Ingredience pro 4 porce:

  • 340 g špaget
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 180 g pancetty
  • 5 žloutků
  • 100 g parmezánu (s označením Reggiano)
  • pepř na dochucení

Postup:

Do velkého hrnce dejte vařit vodu a v ní nechte projít varem těstoviny podle návodu na obalu. Zatímco se připravují, nakrájejte si na drobné nudličky pancettu. Na pánvi rozpalte olivový olej a pancettu do něj vhoďte.

V další nádobě si rozšlehejte žloutky, do nich nastrouhejte parmezán a podle své chuti přidejte také pepř. Když jsou špagety uvařené, sceďte je a orestujte spolu s pancettou. Stačí jen půl minuty.

Těstoviny následně mimo sporák smíchejte ještě se směsí žloutků a parmezánu. Sůl můžete vynechat, sýr je slaný dost. A můžete podávat!

Adéla Vedralová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.