Tři recepty na těstoviny: Každý je jiný a všechny jsou vynikající!

Tři recepty na těstoviny: Každý je jiný a všechny jsou vynikající!

Ideální rychlou a teplou večeří jsou těstoviny. Ovšem, zapomeňte na to, že si špagety polejete kečupem! Naše recepty jsou v podstatě stejně rychlé, ale hlavně vynikající a tělu prospěšné.

Těstoviny s domácím pestem

Doba přípravy: 15 minut

Co budete potřebovat:
těstoviny
na pesto:
3 lžíce piniových semínek
2 šálky bazalky
2 stroužky česneku
sůl
0,5 hrnečku olivového oleje
0,5 hrnečku Parmazánu
mletý pepř
1 citron

Postup:

1. Piniová semínka nasypeme na rozpálenou pánev a počkáme, až začnou mít zlatavou barvu. Pak je nasypeme do hmoždíře, přidáme omyté a osušené bazalkové lístky, oloupaný česnek a trochu soli a drtíme. Postupně přidáváme olivový olej a parmazán. Nakonec pesto podle chuti osolíme a opepříme a případně přidáme i trochu citronové šťávy.

2. Hotové pesto promícháme s uvařenými těstovinami a ihned podáváme.

  • Pokud nespotřebujete všechno pesto, naplňte ho do dobře vymyté uzavíratelné sklenice a uložte do chladničky, kde vydrží minimálně dva týdny. Použít ho můžete nejen na těstoviny, ale také do různých salátů nebo třeba do rizota.

Vlámský salát

Doba přípravy: 15 minut

Co budete potřebovat:
500 g těstovin
200 g jemně pokrájeného měkkého salámu
1 sklenici sladkokyselé, okapané a pokrájené sterilované zeleninové směsi
100 g sterilovaných žampionů
2 lžíce sojové omáčky
3 lžíce majonézy
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Uvařte podle návodu 500 g těstovin, dobře je propláchněte studenou vodou a nasypte do mísy.

2. Přidejte 200 g jemně pokrájeného měkkého salámu, skleničku odkapané a překrájené sterilované zeleninové směsi ve sladkokyselém nálevu, 100 g sterilovaných žampiónů, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce majonézy (lze přidat i více dle vlastního uvážení).

3. Osolte, opepřete, promíchejte a nechte zchladnout. Podávejte s bílým pečivem.

Špagety s omáčkou ze čtyř sýrů

Doba přípravy: 30 minut

Co budete potřebovat:
500 g špaget
220 g Mozzarelly
100 g Nivy
75 g Eidamu
50 g Parmazánu
250 ml smetany na šlehání
1 cibuli
100 ml bílého vína
2 lžíce olivového oleje
1 svazek tymiánu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Mozzarellu a Nivu nakrájíme na kostky, ostatní sýry nastrouháme nahrubo. Cibuli nakrájíme najemno a podusíme na rozehřátém oleji. Přilijeme bílé víno a krátce povaříme.

2. Za stálého míchání přisypeme sýry a necháme je rozpustit. Pak přidáme smetanu, krátce povaříme a omáčku dochutíme solí a pepřem.

3. Na závěr do omáčky přidáme tymiánové lístky. Uvařené špagety upravíme na talíře, přelijeme horkou omáčkou a ihned podáváme.

Mohlo by vás také zajímat:

Gratinované brambory s hříbky

Zapečené brambory s cibulí a smetanou

Kafe.cz

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.