Originální svačina: Tuňákové muffiny

Originální svačina: Tuňákové muffiny

Celozrnná mouka je zdrojem vlákniny, vitaminů a minerálních látek. Na rozdíl od bílé mouky, která je na tyto živiny chudá. Muffiny jsou ideální svačinkou pro děti, ale i dospělé. Pokud nejsou děti na výraznější chuť celozrnné mouky zvyklé, můžete polovinu mouky nahradit za jemnější celozrnnou grahamovou mouku, kukuřičnou mouku nebo za ovesné vločky.

Co budete potřebovat:

  • 1 šálek celozrnné mouky
  • 1 menší strouhaná cuketa
  • 1 konzerva tuňáka Calvo v tomatové omáčce
  • 2 vejce
  • 1 polévková lžíce lněného semínka
  • 1 lžička hořčice
  • strouhaný sýr na posypání
  • sůl, pepř, koření na ryby podle chuti
  • 1 lžička kypřicího prášku bez fosfátů

Postup:

Bílek vyšleháme na tuhý sníh. Všechny ingredience smícháme dohromady a vmícháme sníh z bílku. Vzniklé těsto vkládáme do vymazaných formiček na muffiny. Nakonec posypeme malým množstvím oblíbeného nastrouhaného sýra. Muffiny pečeme dozlatova na 170 °C.

TIP: Namísto mouky můžete použít i vařenou quinou nebo bulgur.

Kondice

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.