Pórková krémová polévka

Pórková krémová polévka

V mrazivých dnech našemu zažívání nejvíce prospěje vydatná zeleninová polévka. Pórková je lehce stravitelná, přitom plnohodnotně zasytí a můžete ji klidně brát jako hlavní chod společně s opečenou bagetkou. Oceníte ji zejména tehdy, když nemáte příliš času stát za sporákem. Příprava je totiž rychlá!

Ingredience:

  • 400 g čerstvého pórku
  • 200 g oloupaných brambor
  • 0,75 l zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 50 g másla
  • 250 ml smetany
  • muškátový oříšek
  • sůl, pepř

Postup:

Orestujte na másle v hrnci na jemno nasekanou cibulku, přidejte k ní na malé kostičky nakrájené brambory a vše ještě chvíli restujte. Pak do hrnce přilijte zeleninový vývar a přiveďte jej k varu. Pórek nakrájejte na kolečka a vhoďte jej do vývaru. Vše vařte cca 15–20 minut. Brambory by měly být měkké a pórek také. Když je hotovo, přidejte smetanu a polévku nechte ještě 5 minut probublávat. Nakonec ji dle chuti osolte a opepřete, nezbytná je špetka muškátového oříšku, jenž dodá jídlu vůni a chuť. K polévce nejlépe chutná opečená bagetka s trochou másla.

Adéla Vedralová

Zaujal Vás článek? Doporučte jej přátelům!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, ani použita pro zasílání jakýchkoliv sdělení.