Zdravotní benefity řecké kávy

Řecká káva se pyšní vyšším obsahem zdravých antioxidantů. Ty bojují se škodlivými volnými radikály a brání předčasnému stárnutí buněk našeho těla. Může pomáhat snižovat riziko výskytu některých nemocí, především těch kardiovaskulárních. Díky obsahu polyfenolů, chlorgenu a kyselině kávové může předcházet některým druhům rakoviny (jater, jícnu). Její popíjení podporuje naši duševní pohodu. Tím eliminuje riziko výskytu Alzheimerovy choroby a snižuje riziko vzniku mrtvice, demence nebo Parkinsonovy choroby. Také podporuje dlouhověkost. Budete-li pít řeckou kávu po jídle, můžete si aktivovat metabolismus a tím zlepšíte trávení. Kofein v kávě obsažený zlepšuje pohyb střev a díky tomu se potrava posunuje rychleji trávicím traktem. Tím se zrychlují i trávicí procesy. Pravou řeckou kávu si vychutnejte černou, bez cukru a mléka. Díky tomu nemá šálek kávy téměř žádné kalorie. Je tedy ideální volbou pro ty, kdo chtějí hubnout.

Jak připravit řeckou kávu?

Pravá řecká káva se podobá kávě turecké a to díky tomu, že se připravuje na sporáku, z nefiltrované kávové sedliny. Řecká káva má hustou texturu, je pěnivá a pro její přípravu se používají velmi jemně namletá kávová zrna. Popíjet a vychutnávat si ji můžete po mnoho hodin.


Zdroje:

X Pat Thens, wikiHow,