Nejčastější zelenina v kimchi
V kimchi salátu – fermentované zelenině – můžeme najít vícero různých druhů zeleniny. Nejčastěji se však setkáváme s těmito:
- pekingské zelí
- mrkev
- bílá ředkev
- cibule
- zázvor
- česnek
- chilli
Kimchi se prodává v uzavíratelných nádobách, které mají často vypouklé víčko kvůli kvašení. Jedná se o trvanlivý výrobek, který můžete uchovávat v lednici.
Zdravotní přínosy
Kimchi je bohaté na vlákninu a má v sobě spousty živin, mimo jiné vitaminy A, B1, B2 i C, železo, vápník a selen. Dále kimchi obsahuje antioxidanty a různé zdravé látky, jako je například chlorofyl a karotenoidy.
Hlavním benefitem kimchi je především vysoký obsah probiotik ve formě Lactobacillus bakterií. Díky vysokému množství probiotik má pozitivní vliv na trávení a zdraví střev. To ovlivňuje nejen pocit nafouklého břicha, ale téměř každou funkci v lidském těle, od imunitního systému po náladu a energii.
Kimchi udržuje zdravý stav střevní mikroflóry, snižuje cholesterol, může pomáhat s kožními onemocněními, podporuje hubnutí, snižuje pocit hladu díky vysokému obsahu vlákniny a celkově podporuje zdraví.
Zdroj:
http://www.czech-kimchi.cz/kimchi-1