1.

Pokud to jen trochu jde, vybavte si kuchyň tak, aby vám vyhovovala po všech stránkách. Nenechte si do toho mluvit od partnera ani příliš nedejte na časopisy o bydlení – většinu času v ní nejspíš budete trávit vy.

Zdroj: Youtube

2.

Velké, drahé a nablýskané kuchyňské pomocníky nepotřebujete. Bohatě si vystačíte s tyčovým mixérem s příslušenstvím, dobrou škrabkou, kvalitním mixérem a dvěma ostrými noži. Z vlastní zkušenosti navrhuji ještě multifunkční (tlakový) hrnec, ve kterém vařím, dusím, smažím, táhnu vývary. Hodí se i horkovzdušná fritéza, díky níž budete moci smažit buď úplně bez tuku nebo s jeho naprostým minimem. Od té doby, co ji mám, dělám rodině klidně (bez tukem poprskané kuchyně) i oblíbený “smažený” květák a neuvěřitelně dobré křupavé rozplácnuté brambory nebo domácí hranolky.

3.

Dejte si záležet na prezentaci připraveného jídla. Pořiďte si (klidně postupně) pěkné nádobí, příbory, podnosy, prostírání/ubrusy i papírové ubrousky a jídlo na talíři lákavě upravte. Ne nadarmo se říká, že jíme i očima!

4.

Kupujte kvalitní suroviny, protože pak i to nejjednodušší jídlo bude chutnat jako božská mana.

5.

A teď to nejdůležitější - nebojte se vařit! Vaření není žádná raketová věda a naučit se to může opravdu každý. Najděte si jednoduchý recept na internetu, podívejte se na videa na internetu. Kupte si pár kuchařek, které jsou vám sympatické. Vždy se ale předem podívejte na seznam ingrediencí v receptech, a když jsou tam věci, které neznáte nebo se třeba špatně shánějí, vezměte jinou, která operuje se surovinami, co máte běžně v kuchyni. Začněte s jednoduchými jídly a uvidíte, že až získáte v kuchyni jistotu, budete se pouštět do stále složitějších kreací.

Zdroje:

  • Kondice 10/2023
  • https://www.eater.com/2020/4/3/21203517/easy-cooking-recipes-tips-tricks-roast-chicken-vegetables-rice-beans
  • https://www.premiofoods.com/how-to-teach-yourself-to-cook-at-home/