Prevence chřipky

Skořice účinkuje skvěle proti širokému spektru virů a bakterií, proto se doporučuje konzumovat právě v období nachlazení a chřipek. Lze ji považovat za přírodní antibiotikum, působí protizánětlivě. Pro zvýšený účinek se doporučuje kombinovat ji s medem. Takovou malou protivirovou bombu si doma můžete namíchat přípravou zázvorového čaje s trochou skořice, hřebíčku a medu. Takový nápoj vás opravdu postaví na nohy a podpoří vaši imunitu.

Zlepšuje zažívání

Skořice se doporučuje konzumovat při zažívacích potížích. Odstraňuje totiž bolesti žaludku a předchází vzniku žaludečních vředů. Kromě toho pomáhá při nadýmání a zlepšuje chuť k jídlu. Možná si na tuto skvělou vlastnost skořice vzpomenete právě při vánočních svátcích, které jsou mnohdy velkou zátěží pro zažívání. Skořice vám může pomoci trávení vrátit zpět do kondice. Skořici si můžete přidat do ranní ovesné kaše nebo bílého jogurtu spolu s ovocem – skvěle se hodí například k hruškám. Dokonce si můžete udělat skořicový čaj, kdy zalijete lžičku mleté skořice horkou vodou a po 10 minutách vypijete.

Zdravé srdce

Skořice zabraňuje vzniku krevních sraženin. Dokáže totiž ředit krev a celkově napomáhá krevnímu oběhu a podporuje správnou funkci srdce. Zvýšená konzumace skořice se díky těmto vlastnostem doporučuje i profesionálním sportovcům.

Dezinfekce

Jak už jsme zmínili, skořice je známá jako přírodní antibiotikum. Můžete po ní sáhnout tedy také při angině. Velmi dobře působí i při zánětu v dutině ústní nebo při bolestech zubů, a to díky svým dezinfekčním účinkům. Kromě toho také pomáhá odstraňovat zápach z úst.

Dobrá na paměť

Skořice se často používá v indických pokrmech. A jak tomu u takových koření bývá, podporují správnou funkci mozku a působí skvěle na naši paměť. Stejně jako například kari nebo kurkuma, i skořice se řadí mezi tato „zlatá“ koření. Kognitivní funkci mozku podporuje už jen samotná její vůně, která je velmi silná. Zvyšuje pozornost a soustředění.

Detoxikace

Skořice je také velmi úzce spojována s detoxikací organismu. Napomáhá při celkové očistě těla. Zrychluje a zahřívá metabolismus, tím skvěle napomáhá při procesu hubnutí. Touto funkcí dokáže i zmírnit projevy celulitidy. Doporučují se např. peelingové zábaly v oblasti hýždí a stehen, které zatočí s celulitidou.

Dopřejte si během zimního a vánočního období skořici všude, kde to jen půjde. Nejenže vám pomůže po náročném svátečním hodování, ale jakmile budou Vánoce za námi, zatočí i se zimními chmurami a starostmi. Skořice totiž podporuje dobrou náladu a dodává pozitivní energii, které není nikdy nazbyt.