Recept: Polévka blahodárná na srdce a cholesterol. Zabere jen 5 minut

Polévka Miso pochází původem z Japonska a její hlavní ingrediencí je Miso pasta. Tato exotická pasta je plná Umami chutí a to z ní dělá opravdový gastronomický poklad. Sehnat pastu u nás bývá trošku oříšek, ve specializovaných prodejnách ji ale určitě najdete.
Proč je tak zdravá?
Miso je fermentovaná pasta ze sóji a je plná probiotik. Pravidelná konzumace probiotik podporuje zdravé trávení a posiluje střevní mikroflóru. Miso polévka je bohatá na vitaminy skupiny B, E, K a obsahuje minerály jako zinek, mangan nebo měď.
Studie naznačují, že miso může pomáhat snižovat riziko srdečních onemocnění a také cholesterol. Miso polévka je plná antioxidantů a aminokyselin, které nám dodávají dlouhotrvající energii.
Recept: Miso polévka
Ingredience:
- Tofu
- Miso pasta
- Jarní cibulka
- Řasy wakame /kombu
- 4 šálky vody
Příprava je opravdu úplně jednoduchá. Rozehřejte vodu nebo vývar v hrnci. Když se voda začne vařit, vmíchejte postupně miso pastu. Přidejte sušené řasy a tofu, 2 minutky povařte a odstavte ze sporáku. Servírujte s čerstvou jarní cibulkou.
Miso polévka je velmi jednoduchá a výživná a pochutnat si na ní můžete k snídani, obědu nebo k večeři. Doplnit ji můžete i o další ingredience dle vlastního výběru. Například další zeleninu, houby nebo nudle. Až polévku ochutnáte, určitě si ji zamilujete. A vaše tělo vám navíc poděkuje.

Život se mnou pěkně cvičí, říká o sobě naše nejstarší kaskadérka a zatvrzelá sportovkyně, která se hýbe 365 dnů v roce. I proto tak pojmenovala svoji první knihu. Běhá, jezdí na kole, na bruslích, běžkách i jednokolce, plave ve Vltavě a vede skupinové lekce. Od sportu ji neodradil ani nádor na mozku, ani poruchy srdce. Po operaci Hance Dvorské lékaři doporučili šetřit se, ona ale jejich rady neposlechla. Sport je celý její život a před pár dny se o své vášni, ale i o těžkých životních chvílích rozepsala ve své první knize.
Zdroje:
https://www.allrecipes.com/recipe/13107/miso-soup/