Kvalita nad cenou

Než se pustíme do samotných přínosů zeleného čaje, je nutné podotknout, že ne každý čaj má níže zmíněné přínosy. Důležitá je kvalita a zpracování. Obyčejný sáček zeleného čaje za pár korun vám nepřinese stejné benefity jako kvalitní sypaný čaj, za který si sice trochu připlatíte, ale zase vám zlepší kvalitu vašeho života.

Přínosy zeleného čaje

Zelený čaj je silným antioxidantem. Antioxidanty jsou pro naše tělo a zdraví důležité. Chrání zdravé buňky před volnými radikály a pomáhají zabránit onemocnění. Nejenže si tělo volné radikály tvoří samo, ale v dnešní uspěchané době plné stresu, špatného ovzduší, zpracovaných a nekvalitních potravin je příjem volných radikálů vyšší.Proto je důležité také tělu dodávat antioxidanty, které najdeme právě v zeleném čaji.

Ačkoli po zeleném čaji zázračně nezhubnete, může být malým pomocníkem na cestě za lepší postavou. Je prokázané, že zelený čaj pozitivně ovlivňuje hubnutí. Důležitá je však také strava a dostatek pohybu.

Zelený čaj obsahuje kofein a pomáhá tedy také s dodáváním energie. Oproti kávě, po které ucítíte rychlejší nával energie, ale také s rychlejším ústupem, zelený čaj vám dodává energii pomaleji a postupně s delším trváním.

Zdroj: Zelený čaj (Fontána, 2008)