Poznejte 5 skvělých druhů dýní

Premium
Zdroj: airoflife/ Shutterstock.com
Dýně jsou typickou potravinou našeho podzimního jídelníčku. Většina lidí zná hlavně dýni hokaido, existuje ale mnoho dalších druhů dýní. Máme pro vás přehled pěti jedlých dýní, ze kterých si můžete uvařit a upéct výborné dobroty a také z nich vytvořit krásné dekorace. Dýně jsou navíc velmi zdravé.
Červená dýně Hokaido
Mezi Čechy v poslední době velmi oblíbená dýně. Někdy se jí říká taky dýně kaštanová a pochází z Japonska. Plody váží obvykle 1 až 2 kila. Tato dýně má velkou trvanlivost, můžete ji tedy s klidem na podzim koupit a uchovat až do jara. Červené hokaido obsahuje velké množství vlákniny. Najdete v něm také vitamíny A, B, C, železo, vápník, hořčík a draslík. Z dýně hokaido můžete vyrobit pyré, polévku, pro Ameriku typický "Pumpkin pie" a spoustu dalších pochoutek. Jako jediná dýně se nemusí loupat a je vhodná na pečení, vaření i mixování.
