Jak složení lubrikačního gelu působí na vaši pochvu

Vagína přirozeně produkuje lubrikaci, která usnadňuje sexuální aktivitu. Pokud přirozená lubrikace nestačí, mohou lidé použít umělý lubrikanční gel, aby si sexuální aktivitu zpříjemnili.

Většina lubrikačních produktů obsahuje několik přísad, které se používají například i v nemrznoucí směsi, brzdové kapalině nebo některých čisticích prostředcích. Tyto chemikálie snižují pH v pochvě, což může způsobit bakteriální infekce.

Při výběru správného lubrikačního gelu buďte tedy velmi opatrní, vybírejte mezi těmi, které obsahují přírodní látky, ale výsledný efekt je stejný a nenarušuje přirozené prostředí ve vašich intimních partiích.

Vyrobte si vlastní lubrikant:

Zdroj: Youtube

Vyhněte se následujícím látkám, které by lubrikační gely v žádném případě neměly obsahovat:

Glycerin
Glycerin je bezbarvá, viskózní tekutina bez zápachu a chuti. Zvyšuje účinnost lubrikantu, ale při jeho vysokém množství vede k bakteriálním infekcím a dalším nežádoucím účinkům. Proto nezapomeňte prozkoumat obal výrobku, ideálně zda obsahuje přírodní složky, jako je avokádový olej nebo bambucké máslo. Většina gelů, které jsou k dostání v různých příchutích, obsahuje chemické látky, které pocházejí z ropy, a najdete je například i v nemrznoucích směsích. Zkuste raději alternativy, které obsahují aloe vera.

Parabeny, benzylalkohol nebo kyselina citronová
Mnoho lidí při používání lubrikačního gelu pociťuje nepříjemné pocity, jako je svědění nebo pálení během pohlavního styku nebo po něm. Velmi často jsou tyto pocity způsobeny látkami, jako jsou parabeny, benzylalkohol nebo kyselina citronová.

Benzokain
Benzokain je forma lokálního anestetika, které znecitlivuje bolest. Používá se také při výrobě kondomů k oddálení předčasné ejakulace a prodloužení intimních chvil mezi partnery. Můžete se také setkat s tím, že distributoři na obalech uvádějí pozitivní účinky, například že tato látka zabrání bolestivému pohlavnímu styku. Pokud jste se s tímto problémem již setkali, musíte mu věnovat větší pozornost, protože vaše tělo vám signalizuje, že něco není v pořádku a že byste neměli používat chemické látky k úlevě od bolesti. Místo toho vyzkoušejte lubrikační gely, které obsahují organické složky, jako je slunečnicový olej, kokosový olej, včelí vosk a bambucké máslo.

Zdroje:

https://www.zdravie.sk/

https://www.medicalnewstoday.com/