OVOCE V AGARU

  • 1 kg bobulovin
  • 0,5 l moštu z červených hroznů (bez přidaného cukru)
  • 5 g želírovací řasy agar-agar
  • špetka soli

Omyté bobuloviny vložte do formy. V hrnci rozmíchejte agar s moštem a se špetkou soli a přiveďte k varu, vaříme 10 vteřin (nikoliv minut). Poté horkou směsí zalijte ovoce a nechte ztuhnout. Tip: Místo moštu můžete rozmixovat banán a jahody ve vodě, vznikne sladká šťáva.

CO JE AGAR-AGAR?

Zdravá alternativa želatiny obsahuje cenné stopové prvky. V organismu působí zásadotvorně, je proto vhodný v kombinaci s ovocem. Zpomaluje vstřebávání cukrů z ovoce, a zlepší tak jeho trávení. Čistí zažívací trakt a pomáhá hubnutí.

Borůvky

Účinný lék proti stresu. Stejně jako brusinky mají antiseptické a antibiotické účinky na bakterie, které způsobují infekce močových cest.

Rybíz

Díky vysokému obsahu rutinu zlepšuje stav cévních stěn.

Maliny

Obsahují biotin, vitamin krásy důležitý pro zdraví kůže, nehtů a vlasů.

Jahody

Ideální ovoce pro očistnou kúru, zlepšují proudění krve v cévách.

Zdroj:
Časopis Kondice 8/2017