Posilněte imunitu!

OVOCE V AGARU
- 1 kg bobulovin
- 0,5 l moštu z červených hroznů (bez přidaného cukru)
- 5 g želírovací řasy agar-agar
- špetka soli
Omyté bobuloviny vložte do formy. V hrnci rozmíchejte agar s moštem a se špetkou soli a přiveďte k varu, vaříme 10 vteřin (nikoliv minut). Poté horkou směsí zalijte ovoce a nechte ztuhnout. Tip: Místo moštu můžete rozmixovat banán a jahody ve vodě, vznikne sladká šťáva.
CO JE AGAR-AGAR?
Zdravá alternativa želatiny obsahuje cenné stopové prvky. V organismu působí zásadotvorně, je proto vhodný v kombinaci s ovocem. Zpomaluje vstřebávání cukrů z ovoce, a zlepší tak jeho trávení. Čistí zažívací trakt a pomáhá hubnutí.
Borůvky
Účinný lék proti stresu. Stejně jako brusinky mají antiseptické a antibiotické účinky na bakterie, které způsobují infekce močových cest.
Rybíz
Díky vysokému obsahu rutinu zlepšuje stav cévních stěn.
Maliny
Obsahují biotin, vitamin krásy důležitý pro zdraví kůže, nehtů a vlasů.
Jahody
Ideální ovoce pro očistnou kúru, zlepšují proudění krve v cévách.
Zdroj:
Časopis Kondice 8/2017