Zdroj: Youtube

Když česnek potká bylinky

Recept pro jednoho si zapamatujete díky dvojkám.

Do pánve nalijte 2 lžíce olivového oleje. Až se rozpálí, přidejte 220 gramů neloupaných tygřích krevet a opečte je téměř dorůžova. Zalijte je dvojkou suchého bílého vína. Až se odpaří, vsypte 2 pokrájené stroužky česneku a 2 lžíce čerstvých bylinek (oregano, bazalka). Krátce povařte, ať se chutě spojí.

Na talíři krevety vyloupejte a máčejte si je ve šťávě.

Pěkně husté kari

Použijte krevety do svého oblíbeného kari. Zarestujte je na kokosovém oleji spolu se zeleninou (dýně, paprika, batáty), přidejte červenou či zelenou kari pastu a vývar. Povařte a na závěr dochuťte kokosovou smetanou.

Rozpalte gril

Gril krevetám sluší! Na osobu počítejte s 10 kousky (2–3 špejle). Vyloupané krevety napíchejte na špejle a opečte na grilu (nebo grilovací pánvi) dorůžova. Totéž udělejte i s kousky citronu. Servírujte s bazalkovým pestem.

Zdroje:

Kondice 2/2019